HTML5 features

Voor onze Proof-of-Concept is het belangrijk dat zoveel mogelijk features van HTML5 benut worden.  Hieronder volgen de 8 belangrijkste focuspunten die HTML5 beoogt:

  • Multimedia:  de nieuwe video en audio tags maken het mogelijk audio- en geluidsfragmenten te embedden zonder third party plugins.  De noodzaak van de Flash plugin voor video applicaties wordt vaak in vraag gesteld.
  • Offline & Storage:  Mobiele devices en hun onstabiele connectiviteit in acht genomen voorziet HTML5 offline opslag in de cache (in plaats van cookies),  lokale opslag in de browser en een file API om bestanden te manipuleren.
  • Performance & Integration:  Web workers maken het mogelijk om langdurige Javascript taken in de achtergrond uit te voeren zodat web applicaties dynamische en snel blijven.
  • Semantics:  Een hele hoop nieuwe tags verzorgen meer semantiek binnen webpagina’s.  Ze zorgen voor een gebruiksvriendelijke aanpak voor zowel programeur als gebruiker.  Het gebruik van e-readers en search engine optimization zijn daarbij twee belangrijke factoren.
  • CSS3:  Hand-in-hand met HTML5 laat het toe pagina’s meer op te maken en uit te breiden met effecten.  Verschillende formaten van mobiele devices en een dynamische oriëntatie verplichten ook het dynamisch layouten van webpagina’s.
  • 3D,  Graphics & Effects:  De nieuwe canvas tag in samenwerking met enkele lijnen Javascript blijkt enorm krachtig.  Tekeningen en animaties waren nog nooit zo simpel zelf te programmeren.
  • Connectivity:  Web sockets en server-side events kunnen data naar clients pushen om een meer efficientere connectiviteit te garanderen.
  • Device Access: Webapplicaties kunnen meer en meer device-aware features benutten zoals native applicaties dat kunnen.  Het beste voorbeeld momenteel is de Geolocation API die je huidige locatie kan achterhalen met behulp van de ingebouwde GPS.

——

Reference

[1]: HTML5:  the missing manual,  Matthew MacDonald, 2011
[2]: HTML5 Poster

2 gedachten over “HTML5 features

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s