Features POC

Om tot een proof-of-concept (POC) te komen, moeten we eerst bepalen welke features deze allemaal moet bevatten. Dit zorgt er voor dat we de kern van onze thesis, een uitvoerige vergelijking van mobiele HTML5 frameworks, niet over het hoofd zien. Daarnaast dient onze POC in een business context relevant te zijn.

Wij stellen een POC voor die van toepassing is voor restaurants. Er bestaan al talloze applicaties die makkelijk toelaten restaurants te zoeken (in je omgeving,  op basis van voorkeur, …) die we verder kunnen uitbreiden. Een eerste uitbreiding is een beoordelingssysteem waar gebruikers reviews kunnen lezen en schrijven, maar ook dat is niet nieuw. Vele van de applicaties die deze diensten aanbieden voorzien ook een API.  Hier worden er enkele toegelicht.

Een andere uitbreiding voor de ‘restaurant’-app is een verbinding met Groupon. Deze site biedt verschillende kortingsbonnen aan die binnen een beperkte tijd,  zolang de voorraad strekt, kunnen worden gekocht. Hier kunnen ook deals voor restaurants gevonden worden. Ook Groupon biedt een API aan voor developers die de data van Groupon kunnen aanspreken.

Daarnaast kunnen we ook toelaten om specifiek naar gerechten te zoeken. Een site als FoodSpotting zou ons daarbij kunnen helpen. Gebruikers kunnen foto’s van gerechten op een 2D map zien samen met het restaurant dat het serveert. Je kan dan als gebruiker de kortste route vanaf je huidige locatie tot de gewenste restaurant berekenen.  Natuurlijk zou het ook mogelijk zijn om zelf foto’s van gerechten te delen met anderen.

Een te overwegen optie zou de weergave van restaurants zijn in augmented reality (AR). Er bestaan enkele recente HTML5/JavaScript frameworks. Voorbeelden van zo’n frameworks zijn Wikitude en JSarToolkit.

  • Multimedia:  camera
  • Offline & Storage:  offline beschikbaar maken
  • Performance & Integration:  XHR
  • Semantics:  menu’s annoteren met microformat/microdata
  • CSS3:  responsive design
  • 3D,  Graphics & Effects: AR
  • Connectivity:  promoties pushen naar clients

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s