Literatuurstudie

De afgelopen weken hebben we ons vooral beziggehouden met onze literatuurstudie. Deze kan hier worden gedownload. Alle commentaar is welkom!

3 gedachten over “Literatuurstudie

 1. Opgepast! Wat hieronder allemaal staat is onze eigen subjectieve mening. We maken zelf ook (stijl)fouten en willen zeker niet betweterig zijn 🙂 Hopelijk zijn jullie toch iets met deze feedback.

  Ik heb gemerkt dat jullie in het stukje over kenmerken (1.2) nogal vaak volgende soort zinnen gebruiken:

  “Meestal wordt bij deze soort schermen een stylus meegeleverd.”
  “Soms ook in combinatie met een aanraakscherm.”
  “Sommige mobiele apparaten zijn uitgerust met.”
  “Vele mobiele apparaten zijn uitgerust met.”

  Daarbij wordt zelden een voorbeeld of een bron gegeven. Nu, ik begrijp wel wat jullie willen zeggen, maar voor een thesistekst vind ik dat het net ietsje minder casual mag. Als je spreekt over ‘veel’ of ‘weinig’, kan je best duiden hoeveel precies en waar je de informatie vandaan haalt. ‘Sommige’ en ‘meestal’ zijn termen die moeilijk te kwantificeren zijn, maar net daarom moet je goed oppassen als je ze gebruikt. Stel dat ik nu echt geïnteresseerd ben in barometers op smartphones, wat kan ik dan afleiden uit het feit dat ‘sommige’ toestellen dit hebben? Algemeen vind ik dat de lengte van deze sectie niet proportioneel is tot de hoeveelheid (relevante) informatie die erin staat. Misschien kan je duidelijk maken dat je een opsomming wilt maken van kenmerken door een korte bulletpoint lijst te geven (zoals op pagina 10 bij de acht kenmerken van html5)*? Dit staat vooral in contrast met het volgende deel, over de verschillende besturingssytemen. Dat is ook niet erg lang maar alles wat er staat is wel essentieel en zeker niet vaag. Liever zo to-the-point dan extra zinnen en woorden in te voegen zonder meerwaarde. Ook bij dit deel zou een bronvermelding (in de tekst zelf) wel mogen. Ik neem aan dat jullie niet zelf gebeld hebben naar android inc. om hun oprichtingsjaar te vragen?

  Tot slot iets visueel: sommige figuren in jullie tekst hebben een kleine resolutie (of zo lijkt het toch). Misschien kan je eenvoudige taartdiagrammen en tabellen zelf maken? Als je een vectoriële afbeelding maakt (bijvoorbeeld in visual paradigm of adobe illustrator) en exporteert als pdf, en vervolgens die pdf in je bestand inlaadt als figuur, dan zal je figuur er schitterend uitzien op eender welke schaal. (Trouwens, als je afbeeldingen gebruikt die niet zelf gemaakt zijn moet je copyright regels in acht nemen!)

  *bij die 8 kenmerken staat wel een heel dubbelzinnige spellingsfout: sementiek ipv semantiek :)…

  • Vermijd zeker taartdiagrammen! Deze zijn moeilijk om te lezen en vaak is een bar chart zeker zo goed 😉 (een simpele tip uit Capita Selecta).

   Ook zou ik zeker in een thesistekst figuren en tabellen benoemen en er in de tekst naar verwijzen met nummer i.p.v. ‘onderstaande figuur’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s