Feedback presentatie

De laatste departementale deadlines voor de thesis van 2012 zijn achter de rug.  In de vorige posts kan u de presentaties terugvinden die we hebben gegeven.  In deze blogpost hebben we gereflecteerd over de feedback die we kregen.

Het voorlopig grootste probleem met onze huidige status is de lijst van vergelijkingscriteria die we zullen hanteren om onze mobiele HTML5 frameworks te vergelijken.  De methodologieën die we in de literatuur vonden, stonden nog niet op punt en moeten meer worden uitgewerkt.  De lijst die door Bert werd voorgesteld bleek concreter en zullen we gebruiken als startpunt.  De lijst bevat volgende criteria:

 • Cost
 • Access to hardware and device API’s
 • Performance
 • Learning curve
 • Productivity
 • UI
 • Tools, debugging and testing
 • Customization
 • (Future) Support

Verder kregen we de vraag van Capgemini om de POC ook te implementeren als native applicatie.  Aangezien wij webapplicaties vergelijken, is dit voor ons niet interessant. We hebben ook niet echt een baseline om onze frameworks mee te vergelijken. We zouden een implementatie van de POC in ‘pure’ HTML5,  dus zonder gebruik te maken van mobiele HTML5 frameworks,  kunnen doen om bijvoorbeeld performantie te berekenen.  Daarnaast zouden we ook de UI zelf moeten programmeren in CSS en dat is dan weer niet aan de orde.

We kijken graag ook verder en zijn al op zoek gegaan naar HTML5 frameworks die in aanmerking komen om te worden vergeleken.  Momenteel staan The M-Project en Kendo UI Mobile  op ons verlanglijstje.  Het eerste vooral omdat het het MVC patroon combineert met jQuery Mobile. Het laatste omdat het de native look-and-feel van iOS en Android weet te mimieken. Zo zal de weblayout op een Android apparaat er anders uitzien als de weblayout op een iPhone. Daarnaast heeft ook Lungo recentelijk onze aandacht getrokken.

Vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.

2 gedachten over “Feedback presentatie

 1. Kleine vraagjes omtrent die lijst criteria: zijn alle criteria even belangrijk of gaan jullie prioriteiten toekennen eraan? If so, dan zou het interessant zijn om dat toe te lichten waarom dit zo is.
  Tweede vraagje is hoe je uiteindelijk de frameworks gaat vergelijken obv die criteria: hoe ga je bijvoorbeeld de leercurve meten? of de productiviteit? Bijvoorbeeld door de tijd te meten dat je documentatie leest en dat te vergelijken? door het aantal bugs/errors die jullie tegenkomen? iets anders? Dit is erg belangrijk om te weten vooraleer je begint aan de implementatie zodat je niet vergeet zulke dingen te documenteren..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s